Single jersey, eller bare Jersey stof, er brugt i rigtig mange forskellige typer af tøj. I artiklen her vil du få forståelse for hvad single jersey er, hvad det bruges til, samt hvordan det laves.
Indhold i artiklen
Om Single Jersey
Single jersey er en strikke type stof, der er let og strækbart. Single jersey kan laves af mange forskellige materialer. Dog er det er mest normalt, at det bliver lavet af bomuld, uld eller syntetiske fibre.
Komposition – Single Jersey
Rent teknisk, kan man se at single jersey er anderledes på forsiden og bagsiden. Stoffet der blive fremstillet har mange kvaliteter: Det er varmt, fleksibelt, strækbart og behageligt, hvilket også er grunden til at det er så populært. Du har helt sikkert noget single Jersey i dit skab, måske en t-shirts, nederdele, undertøj eller andet.
Single Jersey Forside
Single Jersey Bagside
Produktion af single jersey
Single jersey bliver produceret på en rund strikkemaskine. Cirkulære strikkemaskiner har mulighed for at strikke lange tekstiler af gangen. Hvilket er derfor single jersey er brugt hyppigt. Det er en produktiv og økonomisk måde at fremstille tekstiler på.
Karakteristika – Single jersey
Front og bag side er forskellige i udseende. Tekstilen har tildens til at krølle i enderne, som fx på en t-shirt. Single jersey er behageligt og har den gode egenskab at det falder pænt og naturligt.
Ulemper ved single jersey
Generelt er Jersey stof et rigtig godt materiale, som kun har ulemper hvis det er produceret for billigt. Hvis der i produktionen er gået på kompromis, og metervaren er blevet strukket for at lave ekstra artikler, kan det medføre en dårlig pasform. Du har måske prøvet at købe en billig t-shirt i jersey stof, som ender med at krybe i bredde eller højde når det bliver vasket.
Nogle gange bliver jersey ikke forvasket i produktionen, hvilket resulterer at produktet kryber mere end forventet. Hvis du selv skal sy med jersey så er vigtigt, at stoffet bliver forvasket inden du begynder at sy, så stoffet er krympet så meget som det skal.
Skriv en kommentar